Onze producten

24/7
NOODMELDING klik hier

Camera installaties

Goed geprojecteerde camera installaties (CCTV systemen)  zijn een essentieel onderdeel als we het hebben over integrale terreinbeveiliging.  Het realiseren van camera installaties waarbij ook nog opnames gemaakt worden valt onder  wetgevingen en is dus maatwerk.

Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan op openbaar gebied opnames te maken die herkenning geven, hieronder vallen ook publieke domeinen zoals parkeerterreinen van bijvoorbeeld horeca gelegenheden, parken etc.

Bij niet openbaar gestelde terreinen zoals bijvoorbeeld een bedrijfsterreinen  is het in veel gevallen wel toegestaan op opnames te maken maar dient bijvoorbeeld middels bordjes duidelijk aangeven te worden dat er opnames gemaakt worden. De voorwaarden van het mogen maken van opnames gaat echter nog veel verder als het plaatsen van bordjes als het bijvoorbeeld gaat om opnames op werkplekken en andere privacy gevoelige locaties is de wetgever nog veel strenger. Bij grotere ondernemingen dient er tevens vanuit de ondernemingsraad toestemming te zijn gegeven voor het maken van opnames met verborgen camera’s.

Als beveiligingsspecialist zijn wij al jaren actief op het gebied van camera installaties en kunnen u als opdrachtgever niet alleen een goed projectieplan verzorgen die past bij uw wensen ten aanzien van een herkenning- en overzicht camera’s.  Wij helpen ook om u op de hoogte te houden van de wetgever want bij niet naleven is er geen wettelijke grond om de beelden te mogen gebruiken als bewijs en riskeert u zelfs een straf die kan oplopen tot twee jaar