Onze producten

24/7
NOODMELDING klik hier

Camera's en toebehoren

Camerabeveiliging analoog

Beveiliging en bewaking is al jarenlang met analoge camera’s gerealiseerd en is nog steeds een goede keuze bij ongecompliceerde huis- en bedrijfssituaties. Analoge techniek is de meest oude techniek maar veelgebruikt vanwege lage kosten en hoge betrouwbaarheid. Analoge bewakingscamera’s worden aangesloten via een coaxkabel (of UTP kabel met video balun). Vanaf elke camera loopt een kabel naar de DVR (recorder) voor het doorgeven van videobeelden. Analoge camerabewaking kunt u alleen met tussenkomst van een recorder via het computernetwerk (bijvoorbeeld PC of telefoon) bekijken.

Analoge camera beveiliging is een relatief eenvoudig en goedkoop systeem. In hoeverre analoog volstaat, is afhankelijk van gewenste beeldkwaliteit.

Voor detectie en bewaking met een analoog systeem bieden wij verschillende mogelijkheden in merken en uitvoeringen.

Camerabeveiliging IP

Een IP camera is een beveiligingscamera die wordt aangesloten via het computernetwerk. Elke IP camera heeft een eigen uniek IP adres waarmee communicatie tussen recorder, IP camera en eventueel PC of telefoon verloopt. IP camera’s kennen een hoge resolutie en scherp zicht. IP-camerasystemen zijn eenvoudig uit te breiden. Camera’s beschikken over analyse software waarmee beelden life kunnen worden gestreamd.

IP-camera’s hebben voordelen maar ook nadelen. IP camera’s zijn wat prijziger in installatie en onderhoud en vragen om relatief veel data-opslagruimte. Bij teveel camera’s op netwerkkabels is er sprake van verlies van beeldscherpte door compressietechniek. Bij uitbreiding van het bewakingssysteem met nieuwe IP-camera’s dient rekening gehouden met ONVIF;  niet alle cameramerken communiceren met elkaar.

Voor detectie en bewaking met IP-camera’s stellen wij – in overleg met u – gewenste inrichting vast. Voor een juiste camerabewaking met IP camera’s bieden wij diverse mogelijkheden.

Camerabeveiliging CVI

Ter beveiliging van uw eigendommen is camera beveiliging met HD-CVI een goede keuze. De CVI beveiligingscamera is beschikbaar sinds 2014 en verkrijgbaar in 720P en 1080p. Met CVI  kiest u voor een veelzijdig en betrouwbaar systeem. De HD-CVI camera is de opvolging van analoge beveiligingscamera. Groot voordeel van HD-CVI is het gebruik van reeds bestaande bekabeling. Wens u uw terrein verder te beveiligen en heeft  u al een analoog systeem, dan kunt u eenvoudig de camera’s en recorder upgraden naar HD-CVI en – in de meeste gevallen – gebruik blijven maken van de reeds aanwezige kabels. Opnemen geschiedt met een HD-CVI recorder; dit is een speciale digitale recorder met harde schijf. Beelden zijn bij 720P wel 2x scherper en bij 1080P minstens 4x scherper dan analoog.

Voor nieuw aan te leggen systemen, heeft HD-CVI vaak de voorkeur.  De beveiligingscamera is technisch zeer goed, betaalbaar en betrouwbaar. Vanwege uitstekende prijs/prestatie-verhouding bieden wij onder meer de bewakingscamera DAHUA HD-CVI aan. Uiteraard desgewenst ook andere merken.