Onze producten

24/7
NOODMELDING klik hier

Schoolhekwerk

Schoolhekwerk  voor scholen en speelplaatsen

Op die plaatsen waar kinderen spelen speelt niet slechts de beveiliging maar bovenal het veilig kunnen spelen een grote rol. Het kenmerk van een kind veilig hekwerk bestaat uit het ontbreken van scherpe en uitstekende delen. Daarnaast is grote zorg besteed aan het voorkomen van klemraken van lichaamsdelen. Het maken van een goede keuze voor een kind veilig hekwerk passende bij de leeftijdscategorie en de ontwikkelfase is maatwerk en Ruigrok adviseert u hier graag in. Ons programma omvat een aantal uitvoeringen die elk hun eigen specifieke eigenschappen hebben en waar in de meeste gevallen volstaan kan worden. Bijpassende producten zoals kind veilige sloten, poorten, tourniquets en sluisjes maken het programma compleet.

Normen en regelgeving

Schoolhekwerk
De regelgeving voor een kind veilig hekwerk is afgeleid van de norm die geldt voor speeltoestellen hierin wordt een hoogte van tenminste 1,2 meter aangegeven en moet de afstand tussen de spijlen voor de allerkleinsten tussen de 45 en 89 mm liggen. Kleinere afstanden kunnen leiden tot klem raken van ledematen en grotere afstand kan beknelling van het hoofd tot gevolg hebben. Verder mag het hekwerk geen opstap mogelijkheden hebben tussen de 20 en 70 centimeter boven de grond. Bijkomend is dat het hekwerk ten hoogste 50 mm boven de grond aangebracht mag zijn

Poorten
Voor poorten geldt de Europese regelgeving voor traphekjes. Naast de maat voerende regelgeving zoals die geldt voor het hekwerk dienen poorten voorzien te zijn van een kind veilige slotconstructie.
Kwaliteit en duurzaamheid
Schoolhekwerk wordt altijd geleverd inclusief een verzink laag en is naar keuze te voorzien van een poedercoating in diverse standaard RAL Kleuren.