Onze producten

24/7
NOODMELDING klik hier

Slagbomen

Slagbomen worden ingezet op locaties waar een snelle, gecontroleerde toegang vereist is. Vanwege de rappe openingstijd en minimaal benodigde ruimte is een slagboom de ideale oplossing bij de afsluiting van een parkeerterrein of parkeergarage. Tevens worden slagbomen vaak ingezet als dagafsluiting bij bedrijventerreinen, hierover later meer.

Toegang tot parkeerterrein

Bij een parkeerterrein is het van belang dat alleen geoorloofden toegang kunnen verschaffen. Daarbij is het relevant dat er een vlotte doorstroom van auto’s kan plaatsvinden. Een slagboominstallatie kan hier een goede invulling aan geven.

Opbouw van slagboominstallatie

Een slagboom wordt opgebouwd uit een console/kolom van gezet en gelast staal met inwendige verstevigingen. De eindafwerking bestaat veelal uit thermo gehard polyester. Ten behoeve van een stabiele ondergrond wordt de kolom bevestigd op een poortblok of fundatie. Aan de console wordt de boomarm bevestigd, waarbij reflectoren worden toegevoegd voor een betere zichtbaarheid. Naargelang de situatie kan er gekozen worden voor een opvangpaal of meescharnierende vangpaal voor extra stabiliteit. De kolom wordt standaard voorzien van coating in RAL 7016 (antraciet grijs) of RAL 5001 (groenblauw). De slagbomen kunnen geleverd worden tot een maximale overspanning van 12 meter en in dubbele uitvoering zelfs tot 24 meter.

Controle over bezoekers

De slagboom is de blokkade van uw parkeerterrein, hierbij zijn er diverse mogelijkheden om de bezoekerscontrole te laten plaatsvinden. Qua aansturing kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor bediening middels handzenderGSM, App, kaartlezer en codeslot tot de meer geavanceerde technieken zoals voertuig- of kentekenherkenning.

In de meest eenvoudige uitvoering vindt aansturing plaats middels handzender of GSM, hierbij kan de ontvanger/module in de besturingskast van de slagboom gemonteerd worden. Bij complexere opstellingen wordt een componentenzuil bij de in- en uitgang geplaatst, waarop diverse attributen gemonteerd kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan intercomcamera, paslezers, inslikkers, etc.

In veel situaties begeeft de controle zich uitsluitend op de ingaande situatie, waarbij er een vrij-uit situatie ontstaat. Dit kan eenvoudig geregeld worden middels lusdetectie onder de klinkerbestrating of wegdek.

Opstellingen

Ter afsluiting van het parkeerterrein kan er gekozen worden voor een enkele of dubbele slagboominstallatie. Een enkele slagboominstallatie volstaat op locaties waarbij er relatief weinig verkeer plaatsvindt. Een losse slagboom is kostenefficie nt, ruimtebesparend doch doeltreffend.

Bij parkeerterreinen waar relatief veel auto’s in- en uitgaan is een dubbele slagboominstallatie, al dan niet met middeneiland, een must. Een dubbele slagboominstallatie stelt de bezoeker in de gelegenheid vlot, onafhankelijk, in- en uitgaand te passeren. Een dubbele slagboominstallatie wordt standaard geleverd inclusief componentenzuilen, daar deze situaties meer eisen stellen aan comfort.

Slagboom opties

Aanvullend bij de slagbomen kan er gekozen worden voor:

-       LED verlichting, in console en/of boomarm

-       schaarhek, onder de boomarm

-       alternatieve RAL kleuren

-       breekstukken

Slagboom toepassingen

Locaties waar een barrière goed tot zijn recht komt is onder andere bij: bedrijventerreinen, campings, havens, VvE’s, parkeergarages, tolwegen, etc.

Voordelen Ruigrok slagbomen

-      betrouwbare techniek

-      robuust doch slank design

-      voldoet aan de laatste veiligheidsnormeringen

-      legio aan aansturingsmogelijkheden

-      ruim slagboom pakket, van camping tot tolweg

-      eigen onderhoudsdienst

-      storingsdienst 24/7

Slagboom in vergelijking met alternatieven

Een slagboom biedt een snelle doorgang met minimaal benodigde ruimte. Alternatieven op de slagboom zijn de schuifpoortbollardtourniquet of speedgate. Deze producten worden doorgaans gekozen vanwege hun meer inbraakwerende karakter. Het kan ook gewenst zijn een combinatie van slagboom met bollard/schuifpoort te plaatsen, om zodoende een goede totaalblokkering te bewerkstelligen. Meer informatie hierover kunt u opdoen bij een van onze medewerkers.

Ruigrok beveiliging

Ruigrok is een totaalleverancier op het gebied van buitenbeveiliging. Bent u opzoek naar een goede beveiliging / afsluiting van uw terrein, neem dan gerust contact met ons op. Wij leveren niet alleen een slagboom, maar maken samen met u een duidelijke analyse van de situatie en geven hier invulling aan middels een helder beveiligingsadvies. Qua producten kunt u hierbij, naast slagbomen, bijvoorbeeld denken aan tourniquets, bollards, camera beveiliging en hekwerk.

Klik op een van onderstaande afbeeldingen voor nadere informatie over de verschillende types: