Aankondiging: Congres Terreurbestendige Buitenruimten

Hoe komen we tot een handreiking voor terreurbestendige buitenruimten voor Gemeenten?

Gegevens evenement:
Datum : 15 oktober 2019 
Locatie : Rotterdam, Bar Brasserie Engels 
Tijden : Inloop 14.00 uur Start 14.30 uur Borrel 17.30 – 18.30
Initiatief : SVOB en Ruigrok buitenbeveiliging

Nederlandse gemeenten hebben behoefte aan een handreiking voor het terreurbestendig maken van buitenruimten en evenementen. En dan het liefst zo, dat effectieve maatregelen opgaan in de omgeving en op die manier geen negatieve invloed meer hebben op de beoogde sfeer en het veiligheidsgevoel van burgers/bezoekers. 

Aan de hand van de ervaringen van het Centraal Station in Rotterdam zullen diverse betrokkenen zoals de SVOB, Gemeenten, Leveranciers en het CROW met u in gesprek gaan. Op zoek naar een breed gedragen leidraad, opgesteld volgens de principes van Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED). 

Inleider van het congres is Glenn Schoen. Glenn spreekt regelmatig op nationale en internationale podia over risicobeheer. Glenn gaf al meer dan honderd toespraken in meer dan 25 landen. Zijn toespraken zijn vooral gericht op actuele dreigingstrends en met name op terrorisme en crisismanagement. 

Glenn zal ons een beeld schetsen van de trends op het gebied van terroristische dreigingen. De overige sprekers en de definitieve agenda voor dit congres zal snel bekend gemaakt worden maar we beloven dat het de moeite zeker waard zal zijn.

Er is tijdens en na het congres voldoende tijd om, onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te leren kennen. 

Zodra het mogelijk is om in te schrijven voor dit evenement dan zullen we daarvan melding maken op de website van de SVOB, de LinkedIn Pagina van de SVOB en via de email. We hebben plek voor maximaal 100 personen, dus houdt de inschrijving goed in de gaten. 

Wij zorgen voor voldoende parkeerplaatsen maar natuurlijk kunt u ook eenvoudig met openbaar vervoer naar het congres komen. Mis deze nuttige en informatieve bijeenkomst niet!

Lees meer over de SVOB Case Study ‘Design Against Terrorism’