Magneetkaartlezers

Magneetkaartlezers zijn de oudste form van kaartlezers. Door een kaart waarop een magneetstrip met codering langs een leeskop te halen vindt de uitlezing plaats. De magneetkaartlezer wordt vervolgens gekoppeld aan elektronica en eventueel een software systeem die de verwerking van de informatie op de kaart doet.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Magneetkaartlezers zijn inmiddels als toegangscontrole systeem in risico omgevingen achterhaald  aangezien het zeer eenvoudig is om de codering uit te lezen en vervolgens de kaart te kopiëren. Tevens zijn de magneetkaarten gevoelig voor externe magneetvelden waardoor de codering op de kaart gewist kan worden. Een ander bijkomend probleem met magneetkaarten is dat de leeskop waar de kaarten langs gehaald wordt regelmatig gereinigd moet worden en bovendien aan slijtage onderhevig is.

Door de lage prijs van magneetkaarten wordt een systeem met magneetkaartlezers toch nog vaak gebruikt voor situaties met een hoog kaartverbruik zoals bijvoorbeeld evenementen, maar ook wel bij bijvoorbeeld sportverenigingen.

Enigszins veiligheidsverhogend is een combinatie van een magneetkaart met daarbij bijvoorbeeld een persoonlijke code, maar in de regel kunnen we stellen dat het systeem achterhaald is door proximity en biometrische systemen