Brandwerend rolscherm

Brandwerende rolschermen zijn dé oplossing voor situaties met beperkte inbouwruimte. Dit gecombineerd met de hoge brandweerstand, tot wel 120 minuten (conform de EW-eis), maakt de brandwerende rolschermen uitermate geschikt voor locaties als ziekenhuizen, overheidsinstellingen, winkelcentra en uiteraard diverse industriële toepassingen.De brandrolschermen zijn wachtende deuren en zijn niet bestemd voor dagelijks gebruik.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Deurblad
Het deurblad van een brandwerend rolscherm bestaat uit een standaard grijs doek van onbrandbaar textiel met daarin verwerkte baleinen, welke ervoor zorgen dat het doek bij overdruk in de geleidingen blijft zitten.

Zijgeleiding
De zijgeleidingen zijn speciaal ontworpen voor de doorvoer van het doek en zijn voorzien van bij hitte opzwellend materiaal.

Bewegingsstelsel
Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee staal verzinkte consoles, waarop de buis is gelagerd. De consoles zijn gemonteerd aan de kokers, zodat een zelfdragende constructie ontstaat.

Aandrijving
Het brandwerende rolscherm wordt standaard uitgevoerd met een 230 V buismotor die bij een brandmelding, middels een gekoppelde NEN-EN 1634-1, is deze deur uitermate geschikt voor de meest voorkomende vuurbelastingssituaties en mag deze zowel aan de vuurbelaste zijde als de niet-vuurbelaste zijde worden toegepast. De brandwerende rolschermen zijn wachtende deuren en niet bestemd voor dagelijks gebruik.

Optionele uitvoering
Alle stalen onderdelen van de brandwerende rolschermen kunnen uitgevoerd worden in een RAL-kleur naar keuze. Tevens is de mogelijkheid aanwezig om alle zichtbare stalen onderdelen uit te voeren in RVS 304 of RVS 316.

© Copyright 2024 - Ruigrok Nederland B.V. - Alle rechten voorbehouden