Houten schuifpoort

Ruigrok levert en monteert houten schuifpoorten op basis van standaard modellen, maar meestal op klantenspecificatie. Het principe van de houten schuifpoort is gebaseerd op een metalen onder geleide draagsysteem waarop een houten constructie wordt geplaatst. Vervolgens worden de metalen delen omkleed met hout en ontstaat een natuurgetrouw uiterlijk.

De standaard houten schuifpoorten worden in een vrijdragende versie geleverd tot een doorgang van 4 meter en 8 meter (dubbele uitvoering) en een hoogte tot 2,0 meter. Indien een houten schuifpoort gewenst is met een grotere openingsmaat dan wordt gebruik gemaakt van een met hout bekleed stalen draagframe of een constructie op rails

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Elektrische bediening
De elektrische schuifpoort wordt geleverd met een tweetal modellen elektrische aandrijving waarbij de mate van intensiviteit van het gebruik en de gewenste snelheid van openen en sluiten de bepalende factoren zijn. Bij de standaard industriële elektrische bediening geldt een openingssnelheid van 25 centimeter per seconde en dient afhankelijk van de hoogte en doorgang een maximaal aantal bewegingen van 50 maal per dag als max aangehouden te worden.

Bij de zwaar industriële elektrische bediening geldt een maximale openingssnelheid van 50 centimeter per seconde en kan de poort volcontinue gebruikt kan worden. De elektrische bediening werkt in combinatie met alle soorten van toegangscontrole en toegangsbeveiliging. De elektrische schuifpoort wordt standaard voorzien van een contactlijst op de voorzijde van het bewegende poortdeel en afhankelijk van de uitvoering contactlijsten op het geleide portaal alsmede van een fotocel set tussen de poortopening.

Veiligheid
Schuifpoorten vallen onder de regelgeving van machines en dienen derhalve voorzien te zijn van voorzieningen die het klemraken van personen ten allen tijden voorkomt.
De door ons geleverde poorten voldoen allemaal aan meest actuele Europese regelgeving en worden onder CE en desgewenst met typekeuring certificaat geleverd.

Kwaliteit en duurzaamheid
Al onze schuifpoorten en hekken worden geproduceerd met de modernste productie technieken en beschikken over veilige en onderhoudsarme geïntegreerde loopwielen. Vanzelfsprekend zijn de stalen onderdelen van de schuifpoorten voorzien van een verzink laag en eventueel een poedercoating in een groot scala aan RAL kleuren.

Security
Integratie van elektronische overklimdetectie op het spijlenhekwerk is mogelijk. Wij voorzien hierbij de staanders van het hekwerk van speciale onderhoudsvrije sensoren die uiterst nauwkeurig overklimmen, zagen en slijpen detecteren. Een andere optie is schrikdraadbeveiliging waarbij een hoge maar ongevaarlijke spanning op een raster aan draden wordt gezet. Knippen, vasthouden en korstuiten wordt gedetecteerd. Koppeling met uw bewakingscamera’s, alarm management- en inbraakbeveiligingssystemen is mogelijk.