Fietstourniquets

Naast de reguliere manshoge tourniquets, is er de laatste jaren steeds meer vraag naar fietstourniquets. Ruigrok heeft hierin een robuust type die zich op vele plaatsen in Nederland al heeft bewezen! Fietstourniquets zijn uitermate geschikt bij de ingang van vakantieparken, scholen, bedrijven, etc.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Opbouw
De tourniquets zijn standaard opgebouwd uit een RVS of verzinkt/gecoat body, welke op een gladde ondergrond wordt gemonteerd. Aan deze body zijn negen keer 3 armen bevestigd welke bestaan uit hard geanodiseerd aluminium. Hiernaast is de fietsopening geplaatst, welke in een hoek van 90° opent nadat de voetgangers rotor beweegt. Wanneer de rotor aan de voetgangerszijde z’n draai heeft afgerond, wordt de fietsvleugel automatisch terug gebracht in z’n originele stand. Deze beweging kan automatisch geregeld worden door een vooraf ingesteld tijdsinterval of handmatig middels een afstandsbediening Onze fietstourniquets hebben een slank design zodat deze toegepast kunnen worden in bijna elke situatie. Boven in de tourniquet is er standaard ingebouwde hallogeen verlichting en status verlichting.

Opties
Geautomatiseerde voetgangersdoorgang, regen dak, teller (handmatig of elektromechanisch), alarm unit, kaartlezers, indicator met animaties, metaal detector, accu en oplaad unit, interface unit met PC, separatoren, etc.

Toepassingen
Fietstourniquets zijn uitermate geschikt bij de ingang van vakantieparken, scholen, bedrijven, etc. Zij bieden een goed alternatief aan voor voor plaatsen waar een tourniquet gewenst is, maar waar er nog geen andere manier is om de fiets mee te nemen binnen de omheining. De maximale capaciteit per minuut handbediend bedraagt nominaal 33 personen/minuut en geautomatiseerd op nominaal 24 personen/minuut

Veiligheid
Indien gedurende de beweging van het tourniquet aanraking plaatsvindt tussen de fietsvleugel en een obstakel, wordt de beweging gestaakt en zal de voorwaartse beweging twee keer herhaald worden. Indien de weerstand aanhoudt, wordt er vervolgens door het systeem een alarm afgegeven.

Levering
Ruigrok levert en plaatst fietstourniquets door geheel Nederland

Compleet assortiment
Ruigrok fietstourniquets zijn altijd scherp geprijsd en van uitmuntende kwaliteit. Oplossingen van Ruigrok zijn altijd goed afgestemd op de vereiste van de situatie. Kijk hieronder voor meer informatie over ons fietstourniquet