Overklimdetectie voor Spijlenhekwerk en dubbelstaafmat

Torsus is een zeer innovatief gepatenteerd hekwerk detectiesysteem die overklimmen of doordringen van hekwerk op een uiterst betrouwbare wijze detecteert, Het overklimdetectie systeem is zeer geschikt is voor de montage op stijve hekwerken zoals bijvoorbeeld smeedijzer, spijlen en dubbelstaafmat in security uitvoering. De sensoren die onderaan de palen van het hekwerk zijn leverbaar in de kleuren groen, grijs en zwart waardoor de detectie vrijwel onzichtbaar aangebracht kan worden. Het systeem is onderhoudsvrij en niet gevoelig voor de invloeden van bijvoorbeeld wind, sneeuw etc.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Toepasbaarheid
De Torsus sensoren worden aangebracht tegen de palen van stijve hekwerken. Zeer belangrijk is dat de sensoren geheel vlak tegen de palen gemonteerd worden. Het is dus een vereiste dat de staanders van het hekwerk rechthoekig of vierkant zijn en dat het aansluitende hekwerk met degelijke bout en of lasverbindingen zijn gemonteerd. Er moet wel rekening gehouden met overgangen tussen verschillende soorten hekwerk bijvoorbeeld van Spijlen hekwerk naar Siersmeedhekwerk daar de inregeling anders is. Praktisch houdt dit in dat bij een overgang tussen verschillende hekwerktypes een nieuwe string met sensoren start.

Detectiestrings
De detectiestrings worden onderaan de palen van het hekwerk aangebracht. De sensoren worden middels vaste bouten aan de palen vastgezet. Vervolgens wordt de aansluitbekabeling onder het hekwerk aangebracht.. De detectiestrings zijn voorzien van ongevoelige aansluitkabel en worden aan het einde afgesloten door een terminator. De maximale lengte van per detectiestring bedraagt 50 meter.

Analyse
De detectiestrings worden aangesloten op analyzers die middels software ingeregeld worden. Doordat er in elke detectiestring en temperatuursensor is opgenomen regelt de analyzer zich altijd bij  als de temperatuur van de ondergrond wijzigt.

Alle signalen die de strings afgeven aan de analyzers worden door de gebeurtenissen recorder, die bij het systeem meegeleverd wordt, permanent opgenomen. Hierbij is er een online beeld beschikbaar van de detectiegegevens, waarop nadere afstelling en finetuning gemaakt kunnen worden.

Projectie
Wij kiezen er voor om zoveel mogelijk een gesloten “cirkel” te leggen rondom het te beveiligen object. Door de relatief kleine detectiezones is het zeer goed mogelijk nauwkeurig het detectiepunt te definiëren en hiermee bijvoorbeeld camera’s te triggeren en gedetailleerde doormelding te doen.