Terreinbeveiliging met thermische camera

Terreinbeveiliging waarbij gebruik gemaakt wordt van thermische camera’s in combinatie met alarmverificatie op afstand is de nieuwste Trent. Thermische camera’s vormen een uitstekende aanvulling op bestaande netwerkvideo-systemen. Door gebruik van warmtebeelden als terreinbeveiliging  kunnen personen en incidenten met grote precisie waargenomen worden.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Een thermische camera werkt niet met de herkenning van licht, maar met de herkenning van temperatuur en temperatuurverschillen. Elk mens, elk dier, elk object straalt warmte uit. Een thermische camera is vaak zeer gevoelig en werkt ook bij slechte weersomstandigheden of als het donker is. Dit voorkomt veel ongewenste meldingen in vergelijking waarbij een traditionele camera als detector wordt ingezet. Er wordt steeds vaker naar thermische camera’s gevraagd om een surveillance systeem te verbeteren. Sinds kort zijn er thermische netwerkcamera’s beschikbaar die eenvoudig te integreren zijn in moderne videosurveillance-systemen. Waardoor de combinatie tussen thermische camera met verificatie of omgeving camera mogelijk wordt.

Toepasbaarheid
De thermische camera’s worden binnen de hekwerklijn opgesteld en worden veelal gecombineerd met traditionele camera systemen om herkenning te bewerkstelligen. Terreinbeveiliging op basis van thermische camera’s zijn bij uitstek geschikt voor buitenterreinen waar weinig licht is en toezicht is zoals verlaten bedrijfsterreinen en bouwplaatsen.

Detectie
De software die gebruikt wordt is voorzien van een intelligente analyse. Zo geeft de software desgewenst uitsluitend een alarmering als het gaat om menselijke personen die bijvoorbeeld over het hekwerk heen klimmen of kom en en niet op personen die aan de buitenkant van het hekwerk lopen.

Analyse
De thermische camera’s worden aangesloten op een videoserver die voorzien is van intelligente software. De  server stuurt op zijn beurt de signalen naar een alarm management systeem, verlichting  of direct naar een meldkamer. Als het systeem ook is uitgerust met traditionele camera’s kan er een persoons identificatie plaatsvinden.

Projectie
Wij kiezen er voor om zoveel mogelijk een gesloten “cirkel” te leggen rondom het te beveiligen object. Door het relatief grote detectiebereik is het mogelijk om grotere oppervlakken te detecteren. en hiermee bijvoorbeeld camera’s te sturen en gedetailleerde doormelding te doen.