Dip&Go parkeren voor kleine parkeerlocaties

Dip&Go parkeren  is de laatste innovatie op het gebied van betaald parkeren. Het systeem maakt gebruik van een bankpas of creditcard die iedereen in zijn bezit heeft en faciliteert achteraf betaald parkeren tot een gelimiteerd bedrag van 50 Euro.

Dip&go parkeren leent zich bij uitstek voor kleine parkeerplaatsen waar een ticketsysteem met betaalkassa economisch niet haalbaar is.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Wat maakt dip&go parkeren nou zo uniek?
Het dip&go  systeem maakt voor de identificatie van de bezoeker gebruik van de unieke nummercode die in elke bankpas en creditcard is aangebracht, dus een ticketafgifte- en inname zuil en zelfs een betaalzuil is niet nodig. En juist de afwezigheid van deze apparatuur levert de besparing. Tevens is het systeem vrijwel onderhoudsvrij.

Uitvoeringswijzen
Het systeem kan zo ingericht worden dat er een tijd gerelateerde tarifering gebruikt wordt, maar in veel gevallen is het betalen van een vast bedrag bijvoorbeeld bij een evenement of een parkeerplaats voor voldoende. In de laatste situatie is slechts 1 lezer voldoende om een volwaardige parkeeroplossing te creëren.

Pin betaal en validatie terminal
Stel dat er op een rekening die gekoppeld is aan een betreffende bankpas te weinig saldo is dan is het mogelijk om via een pinterminal met bijvoorbeeld een andere pas als aangeboden handmatig een betaling te doen. De pinterminal is daarbij tevens gekoppeld aan een selectiestation waarop bijvoorbeeld een nultarief (bezoekers) of een korting te verlenen.

Het vraagstuk
Stel u wil voor uw parkeerplaats een parkeeroplossing realiseren waar geparkeerde auto’s van uw gasten veilig kunnen staan en waar u een exploitatie wil genereren.

De oplossing zou kunnen zijn;

1. Aan de toegang van uw terrein wordt een fysieke barrière geplaatst in de vorm van een poort, slagboom of anderszins.

2. Aan de publieke zijde wordt een zuil geplaatst waarin een dip&go  lezer is  met daarbij middels borden en een vermelding dat de parkeerplaats bedoeld is voor uw (betalende) bezoekers. (bij aankomst wordt de aankomsttijd doorgegeven aan de uitgaande lezer)

3. Aan de uitgang wordt eveneens een zuil geplaatst waarin eveneens een dip&go lezer aangebracht en een drukknop waarbij de vertrekkende bezoeker moet valideren. (bij vertrek wordt volgens een van te voren samen met u bepaald protocol de tarifering gedaan op basis van totaal gebruikte parkeertijd)

Bovenstaande is de meest eenvoudige, maar desondanks adequate oplossing maar het systeem kan later of direct worden uitgebreid met een tal aan extra faciliteiten zoals;

  • Een handmatige validering vanuit uw kantoor waarmee u voor uw bezoekers vrij uitrijden kan genereren.
  • Een betaalterminal in desktop formaat voor bemande toepassingen.
  • Een kaartlezer voor de vaste gebruikers
  • Kentekenherkenning
  • Intercom systeem
  • Camera bewaking
  • Abonnementskaarten (RFID)