Speed dome camera

Een speed dome camera is een camera die aangebracht is in een bolvormige behuizing. De naam speed dome  komt voort uit de functionaliteit van de camera. De camera kan namelijk razend snel draaien in horizontale maar ook in verticale richting. De bolvormige uitvoering van de speed dome heeft als bijkomend voordeel dat deze minder makkelijk gevandaliseerd kan worden.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

De speed dome is de opvolger van de conventionele bullet camera in een buitenbehuizing die gemonteerd was op een pan&tilt unit. Daar komt dan ook de benaming PTZ vandaan (Pan-Tilt-Zoom). Een speed dome camera is uitermate geschikt om gebruikt te worden als verificatie camera in combinatie met vaste camera’s die een overzicht functie hebben. Door de grote mogelijkheden ten aanzien van de instellingen is het mogelijk om de camera bijvoorbeeld continu te laten draaien tussen vaste punten maar het is ook mogelijk om een aantal vaste punten in te stellen waar de camera steeds automatisch naar toe gaat.

Als de speed dome camera gebruikt wordt met een buitendetectie systeem dan is het mogelijk dat de camera volledig automatisch naar de locatie van het alarm toedraait. De besturing van de camera kan ook handmatig gedaan worden middels een bedieningsconsole met een joystick of met pijltjes toetsen.