KAR systeem

KAR systeem staat voor Korteafstandsradio en beïnvloedt verkeerslichten, pollars, poorten en slagbomen met een radiosignaal in combinatie met GPS positionering. Het KAR systeem kan worden beschouwd als een opvolger van VETAG/VECOM, systemen die bijvoorbeeld verkeerslichten beïnvloeden met behulp van detectielussen in de weg. Een belangrijk voordeel ten opzichte van die systemen is juist het ontbreken van de lokale detectielussen. Dit maakt het relatief eenvoudig om ook in tijdelijke en omleidingssituaties prioriteit te geven bij verkeerslichten. Per KAR ontvanger is het mogelijk om twee gebieden te definiëren.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Het KAR systeem is eenvoudig in gebruik: de ambulancechauffeur kan een schakelaar op een klein kastje naast zich naar links, rechts, of naar voren duwen en vervolgens via een knop een radiosignaal sturen naar de verkeerslichtinstallatie. Als hij dat op zo’n 250 meter afstand van het verkeerslicht doet, springt het licht voor de gewenste rijrichting op tijd op groen en krijg de ambulance voorrang boven het andere verkeer, net zoals bijvoorbeeld een lijnbus.

Het KAR systeem wordt geleverd inclusief twee antennes die op aan de buitenzijde van de besturingskast worden bevestigd. De ene antenne is voor de Korte Afstands Radio en de andere antenne is voor de GPS plaatsbepaling alsmede de GPRS data waarmee het systeem geüpdatet wordt.

Inmiddels is er in Nederland voor het KAR systeem een landelijke communicatiestandaard vastgesteld en wordt het op veel plaatsen in Nederland uitgerold voor het openbaar vervoer en voor nood- en hulpdiensten.

KAR Systeem
-     afmetingen 200*224*89  (h*b*d)
-     antenne voor GPS
-     antenne voor GPRS
-     uitgangen 2 stuks (aanmelding en uitmelding)
-     9-36 VDC
-     -25°C +55°C graden temperatuurbereik
-     IP 43

© Copyright 2024 - Ruigrok Nederland B.V. - Alle rechten voorbehouden