Proximity kaartlezers

Proximity kaartlezers zijn kaartlezers die volledig contactloos werken. Het voorhouden van een kaart of zogenaamde druppeltag is voldoende om uitlezing plaats te laten vinden. Het principe van de Proximity kaartlezers zijn gebaseerd op lezers die constant een magnetisch veld uitzenden en kaarten die op het moment dat ze in het magnetische veld komen een signaal gaan uitsturen die vervolgens door de lezers herkend en verwerkt worden.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Afhankelijk van het toegepaste model proximity kaartlezer varieert de leesafstand tussen de drie centimeter en ongeveer een meter, waarbij tien centimeter het meest gebruikelijk is. Naast Standaard passieve kaarten zijn er ook actieve Proximity kaarten Tags en Transponders leverbaar die een groter bereik hebben. Bij gebruik van een kaartbooster kunnen wij tot wel dertig meter afstanden met een passieve tag bereiken.

Ruigrok levert alle voorkomende protocollen kaartlezers binnen onze eigen netwerkomgeving waardoor wij vrijwel altijd in staat zijn om ook uw  bestaande kaarten in ons system in te leren.

De meest gebruikte proximity uitvoeringen zijn;
125 kHZ proximity
HID Proximity
MIFARE/ DESFIRE

Hoewel ten opzichte van de verouderde magneetkaartlezers de HID en 125 kHz lezers al veel veiliger zijn als het om manipulatie en fraude gaat zijn De MIFARE/DESFIRE nog eens extra voorzien van een chip die beschreven kan worden met unieke kenmerken waardoor een hoger veiligheidsniveau bereikt wordt. De MIFARE/DESFIRE kaarten worden daarom ook gebruikt binnen betaalomgevingen zoals bijvoorbeeld de OV-Chipkaart en  Autolaadpassen.

Naast de bovengenoemde kartlezers leveren wij ook hybride kartlezers zoals bijvoorbeeld proximity kaartlezers in combinatie met vingerherkenning of proximity kaartlezers met geïntegreerd codeslot.

Proximity kaartlezers van Ruigrok

© Copyright 2024 - Ruigrok Nederland B.V. - Alle rechten voorbehouden