SOS toegang

SOS toegang is een zeer betaalbaar laagdrempelig toegangsverleningssysteem waarmee hulpdiensten zoals toegang kunnen verkrijgen tot uw terrein. SOS toegang kan in combinatie met alle soorten toegangssystemen zoals poorten, bollards, speedgates, slagbomen toegepast worden.

  • Landelijke dekking
  • 24/7 bereikbaar
  • Meer dan 150 jaar ervaring

Offerte aanvragen

Binnen 24 uur beantwoorden wij uw vraag.Voeg maximaal 3 fotobestanden toe

Hoe werkt SOS Toegang?
In het hulpverleningsvoertuig is een beveiligde zender ingebouwd die werkt op basis van een pincode. In de besturing van het toegang systeem wordt een ontvanger gebouwd. Vanuit het hulpverleningsvoertuig wordt door het intoetsen van een pincode een signaal verzonden waardoor uw poort of deur automatisch opent. Het systeem is op alle bestaande toegangsbeveiligingen toepasbaar en heeft geen invloed op de huidige functionaliteit. Ook als er in het systeem al een ontvanger of ander toegangssysteem zoals bijvoorbeeld KAR, handzender systeem of toegangscontrole met pasjes is ingebouwd.

Snel ter plaatse
Als u uw terreinplattegrond beschikbaar stelt wordt deze in de centrale database gezet en kan de ambulance nog makkelijker navigeren. Door de meldkamer (daar waar onder meer 112-noodoproepen binnenkomen) wordt namelijk altijd de dichtstbijzijnde ambulance opgeroepen. Dit kan inhouden dat er ambulancemedewerkers worden ingezet die minder lokale kennis van de omgeving hebben. De plattegrond geeft dan onmisbare informatie.

Is het SOS toegang systeem wel veilig ?
Uiteraard. De draadloze signalen die vanuit de hulpdiensten worden verzonden werken volgens het speciale 868 MHz-protocol. Dat is een frequentie de speciaal is gereserveerd voor hoogwaardige beveiligingszaken. De zender is gekoppeld aan CityNAV of aan KAR. Daarmee wordt misbruik voorkomen omdat alleen hulpdienstvoertuigen met een CityNAV systeem (en/of KAR-module) een werkzame zender kunnen gebruiken.

De ontvanger
De ontvanger is ingebouwd in een kunsstof behuizing en kan omwille van de beperkte afmetingen in veel gevallen ingebouwd worden in de aanwezige besturingskast van de slagboom, bollard, schuifpoort speedgate. Omwille van het ontvangstbereik adviseren wij ten allen tijden een externe antenne toe te passen.

  • Frequente 868 Mhz
  • 2 kanaals
  • Voeding 12 – 24 volt
  • Schakelmogelijkheid 30 Watt bij 24 Volt
  • afmetingen 70x64x35 mm